Dagens recept
Spenatgratäng
1kg färsk spenat som ångkokas och grovhackas.
2 gula lökar skurna i tärningar.
1 vitlökshuvud,där klyftorna mosas.
375g riven cheddarost
125g smör
cayennepeppar samt brödsmulor
Smält smöret i en gryta och koka lökarna tills dom blir genomskinliga,
men inte bruna. Tillsätt vitlök och cayennepeppar efter smak. Dags att hälla i den förvällda spenaten.
Blanda väl och koka i 5min . Häll i osten,som ska smälta. Blandningen förs över till en smörad,
eldfast form. Ströa över brödsmulorna och klicka på lite smör. Baka i ugn i 10-20min i 250Grader
Receptet är taget ur boken Ninas vitlöksbok. Tänkte skriva ett nytt recept varje varannan dag ..
1kg färsk spenat som ångkokas och grovhackas.
2 gula lökar skurna i tärningar.
1 vitlökshuvud,där klyftorna mosas.
375g riven cheddarost
125g smör
cayennepeppar samt brödsmulor
Smält smöret i en gryta och koka lökarna tills dom blir genomskinliga,
men inte bruna. Tillsätt vitlök och cayennepeppar efter smak. Dags att hälla i den förvällda spenaten.
Blanda väl och koka i 5min . Häll i osten,som ska smälta. Blandningen förs över till en smörad,
eldfast form. Ströa över brödsmulorna och klicka på lite smör. Baka i ugn i 10-20min i 250Grader
Receptet är taget ur boken Ninas vitlöksbok. Tänkte skriva ett nytt recept varje varannan dag ..
Kommentarer
Trackback